+380 (99) 017-56-22
+380 (68) 360-81-76
Екстракти спецій і прянощів

Екстракти спецій і прянощів
Виготовляють їх наступним чином... Прянощі попередньо подрібнюють і поміщають в рідкий вуглекислий газ, який розчиняє і вбирає в себе всі ароматичні речовини (олеорезины). Після випаровування газу залишаються вони стають у вигляді дуже концентритрованной маслянистої рідини. Для зручності використання цю рідину наносять на глюкозу. Ось в такому вигляді можна купити екстракти в нашому магазині.Які переваги екстрактів перед класичними прянощами?
- в натуральних прянощах вміст ароматичних речовин може коливатися в десятки разів. Це залежить від безлічі умов: місця вирощування, погодних умов, року врожаю і т. д. В екстрактах такої проблеми не буде, тут є чотки відсоток вмісту олеорезини. Знаючи дозування, ви забудете про "недоперченых" і "переперченых" стравах.
- з бактеріальною точки зору, екстракти набагато чистее. Это особенно важно в приготовлении блюд, которые не проходят термическую обработку (например сырокопченые и сыровяленые продукты)
- экстракты выгоднее использовать в финансовом плане. Несмотря на то, что они дороже аналогичных пряносте, дозировка экстрактов в два раза меньше.
- экстракт удобнее использовать. Особенно это удобство чувствуется при мариновании и шприцевании крупных кусков мяса. Достаточно растворить его в воде - и можно приступать к шприцеванию





