Натуральна оболонка
Натуральна оболонка для домашніх ковбас і сосисок
Сьогодні натуральні оболонки для ковбас мають дуже високу ступінь затребуваності та популярності. Проаналізувавши ринок ковбасних виробів, можна побачити, що продукція в натуральній кишці має пріоритети у покупців, і як наслідок, - у виробників. Відразу варто зробити акцент на те, що натуральні оболонки для ковбас, сосисок проходять очистку та обробку, втрачаючи неприємного запаху і слизових стінок. Якщо Ви вирішили купити натуральну оболонку для ковбас – то це правильний вибір. Адже домогтися апетитного вигляду і запаху з натуральної оболонкою для домашньої ковбаси дуже легко. Але як правильно з нею працювати, і які вона має властивості, мало хто знає. А ми зараз це опишемо.
Натуральна оболонка для ковбаси: умови зберігання та використання
Якщо при виготовленні ковбаси використовується натуральна ковбасна оболонка, то вона відразу ж набуває апетитний класичний зовнішній вигляд, до якого всі давно вже звикли. Ця оболонка має найважливішою властивістю - съедобностью. Ковбаси і сосиски з такою оболонкою сміливо можна розігрівати в мікрохвильовій печі або смажити на грилі прямо в оболонці.
Зберігати таку оболонку складніше, ніж штучну. При неправильному зберіганні вона швидко втратить свої властивості і якості. Основні тонкощі зберігання натуральної оболонки для ковбаси:
- Максимальний термін зберігання – 1 рік
- Оптимальна температура зберігання – 1-4°С
- При температурі вище 10°C – зберігати до 6-7 місяців
- При заморожуванні губляться якості, в тому числі еластичність і міцність
- Вологість приміщення має бути середньою, але не обов'язково низької
Зберігання натуральної ковбасної оболонки – це важливий етап, до якого потрібно підійти дуже серйозно.
Натуральні оболонки включають в себе череву, кола, синюги, бульбашки, гузенки. Вони дуже добре підходять для копчення, прекрасно пропускають дим і вологу, а гарний зовнішній вигляд «натуральності» робить ковбасні продукти ще більш апетитними.
Переваги натуральної оболонки для ковбас
Апетитний зовнішній вигляд ковбаси в натуральній оболонці;
Це те перевагу, з-за якого дані оболонки і люблять покупці. Чудовий зовнішній вигляд, від якого відразу розігрується апетит.
Висока адгезія;
Простими словами – це ступінь «прилипання» до фаршу оболонці. Така властивість цінується при виготовленні сиров'ялених ковбас. При усушці кишка не буде відшаровуватися від фаршу.
Проникність оболонки;
Натуральная оболочка пропускает дым и влагу, что для копчения является идеальными свойствами. Проницаемость натуральной оболочки для колбас поможет насытить продукт дымом в процессе копчения, а также позволяет вялить колбасу, то есть ее высушивать.
Съедобность;
Натуральную оболочку можно есть, и это одно из главных ее преимуществ. Далеко не все искусственные оболочки владеют подобным качеством, но натуральная оболочка для колбасы им обладает, кроме того сохраняет натуральную упругость при укусе.
Оболочки хорошо очищены на заводе от содержимого и слизистых стенок. Не имеют запаха! С ними будет приятно работать.
Перед использованием их нужно промыть от соли снаружи и внутри, а также замочить в теплой воде при температуре 25 градусов, до приобретения эластичности.
Однако, натуральная оболочка достаточно требовательная к себе. Наполнение натуральной оболочки фаршем довольно трудоемкий процесс. Одинаковой и равномерной набивки фарша в оболочку можно добиться за счет использования специального колбасного шприца, который значительно сэкономит время для приготовления колбас.











