Продавець Інтернет-магазин "Азалія" розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4170 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (99) 017-56-22
+380 (68) 360-81-76
Кошик

Чому оболонка лопається ?

Чому оболонка лопається ?

Колагенова оболонка - одна з найбільш популярних оболонок для приготування домашньої ковбаси. Але незважаючи на цілий ряд переваг, є один великий недолік, через який багато ковбасники розчаровуються в даному вигляді ковбасних оболонок: вони лопаються.

Насправді колагенові оболонки дуже міцні і просто так не лопаються. Пошкодиться вони можуть в тому випадку, якщо були порушені вимоги до термообробки.

Причини чому лопаються колагенові оболонки

Даний вид оболонці не любить високих температур. Щоб ковбаса не лопнула, потрібно дотримуватися рекомендацій термообробки:

  • Жарення. Максимальна допустима t при смаженні 75°С. При вищій температурі колаген руйнується. З цієї причини ковбаса в колагенової оболонки не призначена для смаження на розпеченій сковороді.
  • Варення. Допускається при температурі 65 °С з довариванием при 75°С. Колагенова оболонка не буде тріскати якщо її опустити в холодну воду. Готувати краще у великій ємності. Варити потрібно з поступовим підвищенням температури і ні в якому разі не доводячи до кипіння. Максимальна допустима температура не повинна перевищувати більше 80°С. Також варто розраховувати час приготування: 10 хв. на 1 см діаметра виробу.
  • Запікання. Температура в духовій шафі також повинна підвищуватися поступово. Важливо, щоб підвищення було повільним. Запікати ковбаски потрібно близько 1-1,5 години. Цього часу буде достатньо для підсихання і підсмажування верхнього шару фаршу. При цьому колагенова оболонка залишається цілою і неушкодженою.

Щоб на оболонці не з'являлися зморшки, готовому ковбасному виробу рекомендується провести душирование до t 12-14 °С.

Інші статті