Рідкий дим


З чого складається рідкий дим ?
Основним компонентом є вода , в яку додають смакові та ароматичні компоненти :
- кислоти ,які відповідають за процес копчення . Вони надають продукту смак , аромат і відповідають за утворення апетитною скоринки
- карбонільні з'єднання , які відповідають за колір продукту
- феноли , які відповідають за смак продукту і мають антимікробну дію
Шкідливий рідкий дим для здоров'я людини ?
Якщо використовувати дим в правильній пропорції то він не тільки не шкідливий , а навіть корисний. Користь диму полягає в тому , що при природному копченні з деревини виділяються смоли і дьоготь , яких немає у складі рідкого диму . При використанні диму для гарячого копчення Ви досягнете не тільки хороших смакових якостей ,але і знищите паразитів , які можуть містяться в продукті ( сальмонела та гельмінти в м'ясі/рибі).
Через мірне вживання рідкого диму може негативно вплинути на слизову шлунка або викликати алергічну реакцію . Рекомендуємо застосовувати рідкий дим із суворим дотриманням технологічного процесу/рецептури , а людям, у яких проблеми з органами травлення зовсім відмовитися від страв з додаванням рідкого диму.
Рідкий дим можна використовувати не тільки для копчення м'яса і риби, а також ряду інших страв, яким потрібно надати ефект приготування на вогнищі:
- рибні маринади, пресерви
- сосиски та ковбаси , грудинка і сало
- сир ( сулугуні та інші )
- соуси "Барбекю", "Гриль"
- супи, підливи, закуски ,печеня і ряд інших делікатесів
Готуйте самі смачні і ароматні страви , в яких Ви будете абсолютно впевнені !!!
Формувальна сітка для копчення і запікання: призначення та використанняДля чого потрібна формувальна сітка ? Рекомендації по використанню .

