Колагенові ( білкові ) оболонки


Попри те, що вона штучна, білкова оболонка для ковбаси та сосисок виготовлена з натуральних волокон колагену. Натуральні оболонки мають різні вади, з якими складно боротися. Тут на допомогу приходить колагенова оболонка, яка легко зможе замінити натуральну без втрат усіх важливих якостей.
Є деякі вимоги до зберігання й використання таких оболонок:
- Колагенова оболонка для ковбаси, сосисок має зберігатися в діапазоні температур 15-25 °C, а приміщення має бути сухим.
- Невикористану оболонку потрібно зберігати в герметичному пакованні, для запобігання пересиханню.
- Її потрібно оберігати від прямих сонячних променів.
- Температура приготування продукції в колагеновій оболонці — до 75 °C. Короткочасно можна підвищувати до 80 °C.
- Перед використанням її потрібно замочити в підсоленій воді на кілька хвилин, поки оболонка не стане еластичною та не пропаде характерний кришус.
Дотримуючись цих рекомендацій, колагенову оболонку можна зберігати досить довго. І в процесі використання вона набагато зручніша за натуральну, тому має величезний попит у коптильників. Білкова оболонка має низку інших переваг, про які необхідно знати кожному.
Переваги колагенової оболонки
- Добре пропускають дим і вологу
- Виготовлені з натуральних матеріалів, їстівні
- Міцніше та еластичніше натуральних
- Можна зберігати за кімнатної температури без холодильника
- Бактеріальна чистота, немає неприємного запаху.
Колагенові оболонки часто використовують як у домашніх умовах, так і на виробництвах, тому вона завжди потрібна та потрібна.
Як вибрати, купити їстівну колагенову оболонку для ковбас
Колагенові оболонки підійдуть для багатьох різновидів ковбас: варених, напівкопчених, варено-копчених і сирокопчених, сосисок і сардельок.
Залежно від типу продукції, що виготовляється, необхідно вибрати правильний діаметр оболонки. Так, оболонки діаметром до 24 мм загалом використовують для приготування сосисок і ковбасок, 24-35 мм — для сарделя, 35-45 мм — підходить як для сиров'ялених, сирокопчених, так і для напівкопчених ковбас, діаметр 45-60 мм чудово підійде для виробництва сервелатів, салямі, напівкопчених ковбас. Для варених ковбас, шин і зельців підійдуть оболонки діаметром 60-80 мм. А якщо Ви хочете зробити м'ясний рулет — то потрібно використовувати колагенову плівку.













