Фиброузная оболонка – це оболонка, яка дає можливість диму і вологи проходити крізь себе. Така оболонка дуже поширена, так як вона є однією з найбільш універсальних у використанні. Завдяки своїй щільній структурі вона захищає продукт від зовнішніх впливів, але при всьому залишається волого - і дымопроницаемой, що для виробництва ковбас дуже важливо.
Фіброузні ковбасні оболонки відносяться до неїстівним оболонок, і процес їх виробництва досить складний. Оболонка фиброуз – це складно структурована плівка, яка в основі має кілька шарів. Про це ми зараз розповімо, а також зробимо акцент на унікальності фиброузной оболонки для ковбас.
Фиброузная ковбасна оболонка: склад, властивості
Фиброузная оболонка виготовляється з натуральної сировини - довговолокнистої обробленої фиброузной папери. Дану папір покривають целюлозними шарами, які допомагають утримувати всередині корисні властивості продукту.
Полімерне покриття наноситися як з зовнішньої сторони, так і з внутрішньої, що допомагає підвищити термін придатності, а також не дати мікроорганізмів пробратися до продукту. Фіброузні оболонки повністю біорозкладаний продукт.
Оболонку фиброуз цінують за міцність і легкість набивання, при цьому, діаметр залишиться рівномірним, а поверхня рівною і гладкою. Ця оболонка підходить до більшості видів ковбас і копченостей, тому вона дуже часто використовується коптильщиками.
Переваги фиброузной оболонки
- Висока міцність;
- Відмінна фаршеемкость, адгезія;
- Стабільність калібру, гладка і рівна поверхня;
- Легка обробка копченням, висока волого - і дымопроницаемость;
- Відмінно клипсуется;
- Витримує температурні режими, аж до 100°С;
- Широкий асортимент розмірів і колірної гамми;
- Підходить практично для всіх видів ковбас і шинок.
Достоїнств у фиброузной ковбасної оболонки дуже багато, всі вони допомагають досягти відмінного результату у виробництві копчених і ковбасних виробів. Це якась альтернатива всім оболонок зі своїми особливостями. Вона включає в себе самі корисні властивості та якості і може довго служити і зберігати Вашу продукцію.
Рекомендації зберіганні і використанні фиброузной оболонки
Перед використанням бажано промити і замочити оболонку у теплій воді (30-40°С) на 30-60 хвилин. Після цього вона стане більш еластичною і в неї буде легше набивати фарш.
Оболонки з печаткою і легкознімні оболонки вимагають більш тривалого часу замочування – від 1.5 до 2 годин (залежно від кольоровості нанесеної маркування). Оболонки необхідно пролити водою всередині рукава.
оболонку можна Зберігати до 2-х років, але тільки в герметичній упаковці. Замочені оболонки потрібно використати протягом доби, в іншому випадку, втрачаються всі міцнісні властивості.
Якщо Ви хочете купити фиброузную ковбасну оболонку, тоді швидше вибирайте її з нашого каталогу і отримуйте товар максимально швидко і високої якості.