Фіброузові оболонки


Фібровузна оболонка — це оболонка, яка дає можливість диму та волозі проходити крізь себе. Така оболонка дуже поширена, позаяк вона є однією з найуніверсальніших у використанні. Завдяки своїй щільній структурі вона захищає продукт від зовнішніх впливів, але за всього залишається волого- та димопроникною, що для виробництва ковбас дуже важливо.
Фібровузні ковбасні оболонки належать до неїстівних оболонках, і процес їх виробництва досить складний. Оболонка фіброуз — це складно структурована плівка, яка в основі має кілька шарів. Про це ми зараз розповімо, а також зробите акцент, на унікальності фіброузької оболонки для ковбас.
Фіброузна ковбасна оболонка: склад, властивості
Фібровузна оболонка виготовляється з натуральної сировини — довговолокнистого обробленого фіброзузного паперу. Цей папір покривають целюлозними шарами, які допомагають утримувати всередині корисні властивості продукту.
Полімерне покриття наноситься як із зовнішнього боку, так і з внутрішнього, що допомагає підвищити термін придатності, а також не дати мікроорганізмам пробратися до продукту. Фіброузні оболонки повністю біорозкладний продукт.
Оболонку фіброуз цінують за міцність і легкість набиття, водночас діаметр залишиться рівномірним, а поверхня рівною та гладкою. Ця оболонка підходить до більшості різновидів ковбас і копченостей, тому вона дуже часто використовується коптильниками.
Переваги фіброїзної оболонки
- Висока міцність;
- Чудова фаршемкість, адгезія;
- Стабільність калібру, гладка та рівна поверхня;
- Легка обробка копченням, висока волого- та димопроникність;
- Чудово кліпсується;
- Витримує температурні режими, аж до 100 °C;
- Широкий асортимент діаметрів і колірної гами;
- Підходить практично для всіх видів ковбас і шин.
Переваг у фіброузної ковбасної оболонки дуже багато, всі вони допомагають досягти чудового результату у виробництві копчених і ковбасних виробів. Це якась альтернатива всім оболонкам зі своїми особливостями. Вона містить у собі найкорисніші властивості та якості й може довго слугувати й зберігати Вашу продукцію.
Рекомендації в зберіганні та використанні фіброїзної оболонки
Перед використанням бажано промити та замочити оболонку в теплій воді (30-40 °C) на 30-60 хвилин. Після цього вона стане еластичнішою і в неї буде легше набивати фарш.
Оболонки з друком і легкознімні оболонки вимагають тривалішого часу замочування — від 1.5 до 2 годин (залежно від колірності нанесеного маркування). Оболонки необхідно пролити водою всередині рукава.
Зберігати оболонку можна до 2 років, але тільки в герметичному пакованні. Замочені оболонки потрібно використовувати впродовж доби, в іншому разі, втрачаються всі міцні властивості.
Якщо Ви хочете купити фіброзвузьку ковбасну оболонку, тоді швидше вибирайте її з нашого каталогу та отримуйте товар максимально швидко та високої якості.







