Незважаючи на те, що вона штучна, білкова оболонка для ковбаси і сосисок виготовлена з натуральних волокон колагену. Натуральні оболонки мають різні недоліки, з якими важко боротися. Тут на допомогу приходить колагенова оболонка, яка легко зможе замінити натуральну без втрат всіх важливих якостей.
Є деякі вимоги до зберігання та використання таких оболонок:
- Колагенова оболонка для ковбаси, сосисок повинна зберігається в діапазоні температур 15-25°С, а приміщення повинно бути сухим.
- Невикористану оболонку потрібно зберігати в герметичній упаковці, для запобігання пересихання.
- Її потрібно оберігати від прямих сонячних променів.
- Температура приготування продукції в колагенової оболонки - до 75°C Короткочасно можна підвищувати до 80°C
- Перед використанням її потрібно замочити у підсоленій воді на кілька хвилин, поки оболонка не стане еластичною і не зникне характерний хрускіт.
Дотримуючись цих рекомендацій, колагенову оболонку можна зберігати досить довго. І в процесі використання, вона набагато зручніше натуральної, тому користується величезним попитом у коптильщиков. Білкова оболонка має ряд інших переваг, про які необхідно знати кожному.
Переваги колагенової оболонки
- Добре пропускають дим і вологу
- Виготовлені з натуральних матеріалів, їстівні
- Міцніше і еластичнішою натуральних
- Можна зберігати при кімнатній температурі без холодильника
- Бактеріальна чистота, відсутність неприємного запаху.
Коллагеновые оболочки часто используют как в домашних условиях, так и на производствах, поэтому она всегда востребована и нужна.
Как выбрать, купить съедобную коллагеновую оболочку для колбас
Коллагеновые оболочки подойдут для многих видов колбас: вареных, полукопченых, варено-копченых и сырокопченых, сосисок и сарделек.
В зависимости от вида изготавливаемой продукции необходимо выбрать правильный диаметр оболочки. Так, оболочки диаметром до 24 мм в основном используют для приготовления сосисок и колбасок, 24-35 мм – для сарделек, 35-45 мм – подходит как для сыровяленых, сырокопченых, так и для полукопченых колбас, диаметр 45-60 мм отлично подойдет для производства сервелатов, салями, полукопченых колбас. Для вареных колбас, ветчин и зельцев подойдут оболочки диаметром 60-80мм. А если Вы хотите сделать мясной рулет – то нужно использовать коллагеновую пленку.